ZOOM

Zoom is een beetje te vergelijken met Skype of Facetime.  Het volgen van een webinar of deelnemen aan een interactieve onlinesessie kan dus vanaf iedere denkbare plek, dus ook vanuit een luie stoel. Net als Skype of Facetime moet Zoom eerst worden geïnstalleerd als je er nog niet eerder gebruik van hebt gemaakt. Daarover straks meer.

In de onderwerpsregel van het bericht waarmee je deelname wordt bevestigd staat de naam van het webinar of de interactieve online sessie met daarachter de tekst: Confirmation. 

Het bericht begint met de tekst: Hi …, Thank you for registering …. en laat weten dat je op een aantal manieren het webinar kunt volgen of aan de interactieve sessie kunt deelnemen. Dat kan met een PC, Mac, laptop, tablet of, hoewel dat bij een webinar niet echt is aan te raden, een smartphone. Ook wordt aangegeven dat een Zoom versie beschikbaar is voor zowel Windows, Apple als Android.

Als je Zoom al hebt geïnstalleerd kun je gewoon op de unieke link in het bevestigingsbericht klikken op het moment dat de webinar of sessie staat gepland.

Als je Zoom nog niet hebt geïnstalleerd, kun je je na ontvangst van het bevestigingsbericht voorbereiden door direct op de betreffende link klikken, waarna je eenmalig wordt begeleid bij het installatieproces. Volg de instructies in dit filmpje om de audiovisuele instellingen te testen/in te stellen.

Heb je je voor een webinar of onlinesessie aangemeld en heb je geen bevestigingsberichtje ontvangen, dan is het mogelijk dat die in een spamfilter terecht is gekomen of dat er iets anders is misgegaan (zoals bijvoorbeeld een typefout in het e-mailadres). Neem in dat geval gerust even telefonisch contact met me op (0653197362) of stuur me even een berichtje (fg@robstadt.nl)

Rob